WordPress 2.5 er endelig klar på dansk

Så er den officielle version af WordPress 2.5 på dansk endelig klar. Først fik jeg mig no**et sammen til at få den oversat til Meetupppet og nu har de høje herrer så fået sig no**et sammen til at give mig adgang til repositoriet. Nu er alle forhåbentlig glade. Jeg er.

Der er utallige ændringer denne gang, så sørg for at gennemgå alle trinnene nedenfor når du opdaterer. For at gøre det kort, så er der helt nyt administrationsinterface (med widgets, yay!), der er indbygget galleri (bam!), der er nu mulighed for automatisk opdatering af plugins (woohoo!), søgning tager nu også kommentarer og sider med (endelig!), der er forbedrede tag-indstillinger (nice!) og der er indbygget Gravatars (imagine that!).

Alt i alt den bedste version af WordPress nogensinde. Intet mindre.
Opdatering:

 1. Lav backup af filer (fx. via ftp til egen computer)
 2. Lav backup af database (indbygget eksportfunktion under Håndter eller brug evt. WP-DBManager)
 3. Hent WordPress 2.5 på dansk
 4. Deaktiver alle dine plugins
 5. Skift til standardtema
 6. Overskriv filerne på serveren
 7. Gå til dinblog.dk/wp-admin
 8. Følg instruktionerne
 9. Opdater plugins (og nyd at WP fortæller dig hvilke)
 10. Opdater dit tema
 11. Aktiver plugins
 12. Aktiver dit tema

Håber det går flyvende!

14 tanker om “WordPress 2.5 er endelig klar på dansk

 1. Det ser ud til, at der er mange gode forbedringer siden ver. 2.0.??

  Men, hvordan mon jeg får vist æ,ø og å rigtigt uden at skulle tilbage og redigere hvert enkelt indlæg?

  mvh,
  Carsten

 2. På nogle webhoteller fx needhost kan wordpress virke noget sløv. Det kan hjælpe at blive flyttet til en anden server hvor der ikke bruges MySQL 5 men MySQL 4 istedet 🙂

 3. Hvis det er MySQL 4.3, så måske. Men en del hosts hænger desværre stadig fast i 4.2, som ikke kan bruges til WordPress 2.5.

 4. Jeg vil bare takke. Helt super fantastisk, at jeg kan få lov at lege med det her – få det serveret i denne fine standard. TAK – Finder jeg noget, der ku rettes melder jeg selvfølgelig tilbage. Men først og fremmest TAK.

 5. Selv tak, Lars. Det er sgu dejligt at få den slags respons! Og kom endelig med rettelser, så vi kan få den bedst mulige oversættelse.

 6. René, du er simpelthen en skat! Jeg er en knold til alt det her, men med din fuldkommen enkle opskrift, kunne selv jeg hitte ud af det.

  Tak 🙂

 7. Hvergang der er en ny opdatering ser jeg frem til den med en blanding af spænding og frygt.

  Spænding fordi, hvad har man nu fundet på at forbedre? og frygt fordi, når jeg læser opdateringsproceduren tænker jeg altid “åh nej der her går ikke godt”
  og hvergang bliver jeg positiv overrasket – og også dennegang.

  Jeg har været på WordPress siden 1.2

  Tak for en god, gennemarbejdet oversættelse, jeg kan se den må ha været omfattende med den nye administrationsdel.

 8. Hejsa, opdaterede men hvordan vælger man det danske sprog? Jeg kan ikke finde punktet, hvor man ændrer det??

  Nogend er kan hjælpe?

  Venlig hilsen
  Mobimob

Skriv et svar