WordPress 2.5.1 på dansk

Så blev også WordPress 2.5.1 klar på dansk. Der var vitterligt ikke meget, der skulle klares denne gang. Fem tilføjelser i sprogfilen, fire typo-rettelser samme sted (tak til Oschlag, Isak, Lars og … æhh … mig selv), en enkelt typo i ReadMe-filen, lidt sjov i wp-config og så nogle smårettelser for egen regning. Alt i alt en halv times arbejde.

Problemerne med min Mac-svn-klient har tværtimod taget ca. 3 timer og jeg har stadig ingen løsning. Derfor har jeg nu igen været nødsaget til at tiltuske mig adgang til en arbejdets eneste Windowsmaskine efter arbejdstid. Hvis nogen har kendskab til en god svn-klient til Mac (OS X Leopard), vil jeg meget gerne høre mere.

Well well, lad os komme til sagen. Der er denne gang ca. 70 bugrettelser og nogle sikkerhedsrettelser, så sørg for at opdatere snarest. Der er opdateringer til databasen, så nedenstående er den anbefalede model:

Opdatering:

 1. Lav backup af filer (fx. via ftp til egen computer)
 2. Lav backup af databasen (indbygget eksportfunktion under Håndter eller brug evt. WP-DBManager)
 3. Hent WordPress 2.5.1 på dansk
 4. Deaktiver alle dine plugins
 5. Skift til standardtema
 6. Overskriv filerne på serveren
 7. Gå til dinblog.dk/wp-admin
 8. Følg instruktionerne
 9. Opdater plugins (og nyd at WP fortæller dig hvilke)
 10. Opdater dit tema
 11. Aktiver plugins
 12. Aktiver dit tema

Til de mere erfarne og/eller modige:

 1. Lav backup af databasen (indbygget eksportfunktion under Håndter eller brug evt. WP-DBManager)
 2. Hent WordPress 2.5.1 på dansk
 3. Overskriv filerne på serveren
 4. Gå til dinblog.dk/wp-admin
 5. Følg instruktionerne

Blog glad!

15 tanker om “WordPress 2.5.1 på dansk

 1. Super 😀 godt arbejde.

  Mine erfaring går ikke længere end 1 md. tilbage, men jeg havde også problemer med svn på min mac.
  Det endte med, at jeg bruger svnx.
  Det er gratis, simpelt og det kan det som jeg skal bruge. Om det er min “korte” erfaring kan I så selv finde ud af 😀

  http://www.apple.com/downloads/macosx/development_tools/svnx.html
  http://www.lachoseinteractive.net/en/community/subversion/svnx/features/

  Fik jeg nævnt, det var gratis 😉

 2. Nej, hvor kan jeg bare blive hidsig! Øv… af uransaglige årsager kan jeg ikke få opdateringen til at virke. Jeg følger ellers den idiotsikre version til punkt og prikke. Der mangler vist bare delen med at man skal opdatere sin wp-config-samle fil og rename den wp-config? Det er i hvert fald gjort – som sidst.

  Og nu… http://www.mezelle.dk/wp-admin – hvid skærm. http://www.mezelle.dk – hvid skærm.

  Crap! Jeg smider min backup på igen og håber at i kan hjælpe mig. Jeg fatter ikke en disse. Hvad gør jeg forkert??

 3. Og så prøvede jeg lige igen-igen. Gik denne gang ind i hver enkelt mappe og opdaterede filerne. Vildt molbo-arbejde. Men det lykkes!

  Jeg fatter ikke lige hvorfor, men jeg kan ikke bare slette en hel mappe. Jeg skal først ind og slette filerne – og så kan jeg gå ud af mappen og slette den når den er tom. Det samme gør sig åbenbart gældende den anden vej. Tosset…

  Men anyway – jeg er opdateret 😀

  Jubiii!

 4. Den hvide skærm skyldes praktisk taget altid en ikke-fuldstændig upload af WordPress. Prøv evt. et andet ftp-program.

 5. Har du et tip til et andet ftp-program?

  Det med den hvide skærm er jo så ikke noget problem mere. Det kører

  Men nu har jeg et nyt problem med den nye version. Når jeg skriver et nyt indlæg har jeg ikke mulighed for at vælge html (Error on page.) – og jeg kan heller ikke bearbejde teksten (altså gøre den fed, kursiv, tilføje et link eller lignende). Den bar der normalt er over tekstvinduet, er der bare ikke? En anden ting er tidsstemplet. Der står “rediger” nedenunder, men når jeg trykker herpå står der igen “Error on page.” nederst i Explorer-vinduet?

  Er det bare mig der har de problemer med den nye version?

 6. Undskyld at jeg skriver her igen. Men jeg render lige panden imod en mur i forummet.

  Jeg mener bestemt at jeg har et login dertil, men kan ikke finde det – og når jeg beder om at få det genskabet og tjekker de 3 mailadresser jeg har, sker der aldrig en rygende hatfis. Så står der at man skal kontakte webmasteren eller forumadministratoren. Men jeg kan ikke finde nogen kontaktinformationer på nogen af dem.

  Kan du hjælpe mig videre?

 7. Jeg har lidt samme problem som Mette, blot har jeg forsøgt at oprette et helt nyt login – det var igår – emailen med kodeord der skulle komme “om få minutter” er stadig ikke kommet.

  Så jeg vil være meget og evigt taknemlig hvis nogen kan hjælpe, da jeg har et ret akut opgraderingsproblem 🙂

 8. Hej – hvad nu hvis man har lagt den engelske version af wordpress 2.5.1 ind – hvor meget er så nødvendigt for at få den danske version op!?

 9. Jeg kan ikke få det til at virke. Uanset hvor meget jeg sletter (har slettet alle filer i mappen), overskriver, sletter igen, copy/paster osv. så bliver den ved med at være engelsk… Når jeg går på via ftp kan jeg ellers kun se de danske sprogfiler .mo og .po i language mappen – hvad gør jeg forkert, og hvordan kommer jeg videre?? Håber nogen kan hjælpe

Skriv et svar