Meetup i København 27. august 2019

Så blev det tid til det første meetup i København efter sommerferien. Den 80 år gamle og energiske globetrotter Svend-Aage dukkede op igen og kunne fortælle, at han siden sidst har været i tv og er blevet influencer. Vi andre prøvede bare at overleve varmen.

Efter en hurtigt rundspørge endte dagens emner med at være:

  • Hastighed
  • Multilanguage
  • Elementor
  • Deling

Hastighed

Der er jo et par oplagte ting, du kan tage fat på. Du kan droppe dit webhotel til 10,- kr. md og opgradere til noget hurtigere til 50,- kr. md.

Så er der caching-plugins. De almindeligste er:

  • W3 Total Cache
  • WP Super Cache Caching
  • WP Fastest Cache

Du kan læse mere om de tre og om WordPress og caching i det hele taget.

Vi talte om Pagespeed insights og om dets pålidelighed. Den viste f.eks. to forskellige resultater for den samme side på to computere.

Tjenesten Cloudflare blev foreslået. Det er gratis at prøve.

Tinypng.com blev foreslået til optimering af billeder. Der er også et WordPress plugin.

Men du kan også optimere dine billeder inden de uploades. Og PhotoShop er ikke det eneste program eller den eneste mulighed. Online finder du Photopea og Pixlr. Programmet Affinity photo er mega godt og koster kun 449,- kr. en gang for alle.

Vi talte også om videoredigering og Shotcut minder om Windows Movie Maker eller iMovie, men er Open Source. Yes.

Multilanguage

At drive et websted på flere sprog kommer næsten altid op. WPML er standardsvaret, hvis det skal være integreret i WordPress. Det koster noget årligt, men er det værd. Skal det være gratis kan Polylang bruges.

To WordPress installationer er også en mulighed. Eller en multisite-installation. Fakta er at to sprog er dobbelt så meget arbejde og på nogle måder er det mere praktisk simpelthen at have to installationer.

Kontaktformularer

Contact Form 7 er klassikeren. Ninjaforms har noget træk-og-slip lækkerhed. Elementor tilbyder også en widget, som er en kontaktformular. I Pro-udgaven.

Der blev gjort opmærksom på WP mail SMTP, da det bliver mere og mere almindeligt, at WordPress’ indbyggede wp_mail-funktion ikke virker eller bliver blokeret af sikkerhedshensyn eller lign. At sætte WP mail SMTP op garanterer levering hver gang.

Sparkpost og mail-tester.com blev foreslået som tjenester, der kan hjælpe dig med dine e-mails.

Elementor

Intet meetup uden et indslag om Elementor. Vi er mange fans og Knut gjorde opmærksom på deres blog, som deler masser af fede tips og tricks hver uge.

Deling

Jetpack har en funktion, hvor indlæg an deles, når de udgives. “Hvorfor er der ikke billede med, når jeg linker på Facebook”. En virkelig klassiker, som der bliver spurgt til jævnligt. Yoast giver mulighed for at indlæggets billede (eller et billede du selv vælger) kommer med, når du deler på Facebook. AddToAny er det klassiske valg og kan stadig anbefales.

Vi ses om måned til næste meetup.